فروشگاه های آنلاین اصالت سنجی کتاب ها را بر عهده ندارند

به گزارش وبلاگ بروز، اخیرا حاشیه هایی درباره بخش فروش آنلاین کتاب در دیجی کالا ایجاد شده که اعتراض بعضی کتابفروشان را بر انگیخته است و مدیران این پتلفرم درباره آن شرح داده اند.

فروشگاه های آنلاین اصالت سنجی کتاب ها را بر عهده ندارند

عرضه کتاب در فروشگاه های آنلاین با قیمت پایین تر باعث شده تا برخی از فعالان این حوزه اعلام نمایند این فضا غیررقابتی است. فعالان صنعت نشر بر این باورند که بزرگ ترین چالش در فروش کتاب در اینترنت، مواجهه با کتاب ساز است. در واقع ماجرا از این قرار است که برخی از افراد کتاب های پرفروش ناشران دیگر را پیدا می نمایند، سپس این کتاب ها را با اندکی تغییر دوباره و البته با سر و شکلی متفاوت منتشر می نمایند.

در حالت دیگر این کتاب ها را به یک مترجم دیگر می سپارند تا آن ها را دوباره ترجمه نمایند. برخی معتقدند که باید در قوانین تجدید نظر گردد. عده دیگری هم معتقدند فروشندگان کتاب در فضای مجازی هم باید در این ماجرا مسئولیت بپذیرند و رسالت فرهنگی و اجتماعی را بر عهده بگیرند و جلوی ناشر نما ها را بگیرد.

سجاد رسولی مدیر فرهنگ و هنر دیجی کالا دراین باره شرح داد: بر خلاف سایر گروه های کالایی، فروشندگان کتاب در دیجی کالا همگی کتاب فروش و یا ناشر هستند یعنی همه اهالی همین صنف هستند و اگر تخلفی صورت می گیرد صنف باید ورود کند.

بیشتر بخوانید

امروز یکی از مسائلی که نگرانی فعالان صنعت نشر را برانگیخته زیرفروشی است که انتظار دارند پلتفرم های فروش آنلاین کالای اصلی یا کالای فیک یا کتاب سازی را تشخیص دهند و جلوی فروش آن را بگیرند.

امیرحسن موسوی مدیر ارتباطات دیجی کالا در پاسخ به نگرانی های فعالان صنعت نشر شرح داد: قیمت گذاری کتاب ها به وسیله فروشنده ها انجام می گردد. قانون به پلتفرم می گوید که شما نمی توانید کالایی را بیشتر از قیمت مصرف نماینده اش عرضه کنید. اما ما در کشور هیچ قانونی نداریم که شما باید جلوی زیرفروشی را بگیرید. رسولی هم در این باره گفت: متولی امر کتاب در ایران وزارت فرهنگ و ارشاد است. اتحادیه هم به عنوان یک حوزه مردمی به این موضوع یاری می نماید. فرض کنید که دیجی کالا همین امروز بخش کتابش را تعطیل کند. آیا مشکل کتاب سازی در ایران حل می گردد؟ ما به عنوان یک پلتفرم موظف هستیم که خدماتی مبتنی بر قانون و استاندارد را به همه مردم ارائه بدهیم.

موسوی نیز در ادامه گفت: کتاب سازی با ماجرای غیر اصل تفاوت دارد. غیر اصل یعنی این که برای مثال یک فراوری نماینده کفش، مشابه کفش یک برند معروف خارجی را فراوری می نماید و نام همان برند را روی محصول خودش می گذارد و به جای محصول اصلی عرضه می نماید. دیجی کالا جلوی این اتفاق را می گیرد. برخی موارد هم هست که مشابه برند خارجی را فراوری می نمایند، اما آن را به قیمت یک دهم کالای خارجی و با نام شبه آن برند عرضه می نمایند. برخی از کاربران هم خواهان این محصولات هستند. در این موارد دیجی کالا اجازه فروش می دهد، اما به این شرط که بالای عکس محصول عنوان غیر اصل قید گردد. این موضوع با کتاب سازی فرق دارد. این دوستان کتاب ساز مجوز نشر دارند. جنس غیر اصل در کتاب می گردد کتاب افست که در دیجی کالا به فروش نمی رود. حتی به عنوان غیر اصل هم اجازه فروش ندارد.

وبلاگ بروز فضای مجازی دنیای ارتباطات

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "فروشگاه های آنلاین اصالت سنجی کتاب ها را بر عهده ندارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فروشگاه های آنلاین اصالت سنجی کتاب ها را بر عهده ندارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید