چهار اقدام برای امن کردن وای فای خانگی

به گزارش وبلاگ بروز، مجرمان وای فای نا امن را دوست دارند و از آن برای آسیب زدن استفاده می نمایند.

چهار اقدام برای امن کردن وای فای خانگی

به گزارش وبلاگ بروز از وبلاگ بروز، مردم شبکه های وای فای بدون رمز عبور را دوست دارند. آن ها به محض اینکه یک سیگنال وای فای محافظت شده پیدا نمایند؛ وارد می شوند و از اینترنت استفاده می نمایند.

همسایه شما مسئله ای نخواهد داشت اگر برای تماشای یک فیلم از نتفلیکس، کمی پهنای باند اینترنت او را اشغال کنید؟

علاوه بر مردم، هکرها و مجرمان سایبری هم وای فای های ناامن را به شدت دوست دارند و برای آسیب زدن به آن ها فرصت را غنیمت می شمارند.

آنها از وای فای شما برای حمله به ابزارهای شما و سرقت اطلاعات شخصی شما استفاده می نمایند.

آنها اطلاعات، فایل ها و ابزارهای غیرقانونی را روی دستگاه شما آپلود می نمایند تا در برابر پلیس قرار بگیرید.

همه این کارها و ولگردی در وای فای، چه از سوی یک همسایه یا فردی خرابکار اینترنتی، باعث کندی سرعت وای فای شده و در فرایند کارهای روزمره شما اختلال ایجاد می نمایند.

گاهی اوقت مشکل کندی اینترنت نه از شرکت سرویس دهنده است و نه از مودم و روتر شما؛ بلکه این وای فای شما است که اجازه داده چندین دستگاه به طور ناشناس وارد شده و از پهنای باند اینترنت استفاده نمایند.

در اینجا به چهار اقدام برای امن کردن وای فای خانگی اشاره می کنیم تا از این ولگردی های وای فای جلوگیری کند:

1- فهرستی از همه دستگاه های متصل به شبکه بگیرید

در اولین گام، باید فهرستی از دستگاه هایی که به وای فای وصل می شوند را به دست بیاورید. برای این کار، یک روش ورود به پنل مدیریتی تحت وب مودم یا روتر است.

هر مودم و روتر از یک آدرس IP خاص برای دسترسی به پنل مدیریتی استفاده می نماید. معمولا این آدرس IP که به شکل 192.168.1.1 یا 192.168.0.1 و یا 192.168.2.1 است؛ در دفترچه راهنما و نصب مودم یا روی بدنه پشتی مودم درج شده است.

باید این آدرس IP را وارد نوار آدرس مرورگر وب کامپیوتر، لپ تاپ یا گوشی موبایل کنید و بعد از نام کاربری و رمزعبور پیش فرض برای ورود به پنل کاربری بهره ببرید. معمولا نام کاربری و رمزعبور پیش فرض مودم ها admin/admin یا admin/1234 است؛ به جز اینکه خودتان رمزعبور را تغییر داده باشید.

در پنل کاربری مودم، در بخش DHCP Client List یا Attached Devices می توانید فهرست دستگاه های متصل به شبکه را مشاهده کنید. باید آدرس IP، آدرس MAC، نام دستگاه و اطلاعات دیگر آن ها را آنالیز نموده و با دستگاه های خود مطابقت دهید تا دستگاه های ناشناخته معین شوند.

یک ترفند برای یافتن دستگاه های ناشناخته، خاموش کردن همه دستگاه های خودتان یا خارج شدن از وای فای است. در این شرایط، دستگاه های به جامانده در این فهرست، همان دستگاه های ناشناس هستند.

روش دیگر دسترسی به دستگاه های متصل به وای فای، استفاده از ده ها اپلیکیشن رایگان و ساده ای است که در اینترنت برای دسکتاپ و موبایل پیدا می گردد. برای نمونه، اپلیکیشن رایگان Wireless Network Watcher می تواند فهرستی از ابزارهای متصل به شبکه وای فای در اختیار شما قرار دهد.

2- کاربران غیرمجاز را بلوکه کنید

چه به دستگاه ها یا کاربران غیرمجاز در شبکه وای فای خود برسید یا نه؛ باید با انتخاب سیستم رمزنگاری و رمزعبور قوی، مانع از ورود آن ها شوید. هر مودم یا روتر گزینه های مختلفی برای رمزنگاری دارد.

گزینه WEP در غالب این دستگاه ها دیده می گردد ولی باید از انتخاب آن اجتناب کرد چون یک پروتکل رمزنگاری قدیمی با آسیب پذیری های عظیم است. به راحتی می توان پروتکل WEP را دور زد. در عوض پروتکل های رمزنگاری WPA2 و WPA3 پیشنهاد می گردد. بهترین گزینه انتخاب WPA2-PSK AES است.

ممکن است شبکه شما از قبل دارای رمزعبور قوی و سیستم رمزنگاری مناسبی باشد ولی هنوز دستگاه های نشناس به وای فای شما دسترسی داشته باشند. در این صورت باید سریعا دوباره رمزعبور وای فای را تغییر دهید. همچنین، می توانید مودم یا روتر خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید یا باند رادیویی وای فای خود را عوض کنید.

در این مرحله، باید هر کاری که بگردد امنیت وای فای را تقویت کرد؛ انجام دهید. تغییر رمزعبور وای فای، تغییر رمزعبور پیش فرش پنل کاربری مودم، تغییر نام شبکه وای فای یا SSID، تغییر باند رادیویی، تغییر سیستم رمزنگاری، پنهان سازی SSID و غیرفعال سازی قابلیت مدیریت از راه دور همگی کارهایی هستند که یاری می نمایند وای فای خانگی شما امن تر گردد.

از قلم نیاندازید؛ وقتی رمزعبور وای فای را تغییر می دهید؛ روی دستگاه های خودتان نیز باید رمز جدید وارد گردد و گرنه به وای فای وصل نمی شوند.

3- شبکه وای فای مخصوص میهمان ها راه اندازی کنید

این روزها طبیعی است که همه بخواهند به وای فای شما وصل شوند. از اعضای خانواده بگیرید تا دوستان، میهمان ها و شاید همسایگان به صورت قانونی!

بهتر است به جای اینکه رمزعبور وای فای خود را به همه این افراد بدهید تا روی دستگاه آن ها ذخیره گردد و همگی روی همان وای فای خانگی شما پرسه بزنند؛ یک شبکه وای فای میهمان راه اندازی کنید.

این ایده به شما اجازه می دهد اینترنت خود را با دیگران به اشتراگ بگذارید؛ ولی هیچ گونه خطری وای فای خانگی شما را تهدید نکند و دیگران به فایل ها، پوشه ها و اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در شبکه وای فای دسترسی نداشته باشند.

شبکه وای فای میهمان با نام شبکه یا SSID دیگری فعال می گردد و رمزعبور متفاوتی با وای فای شما دارد. حتما همه تنظیمات امنیتی اولیه را هم برای وای فای میهمان رعایت کنید. بهتر است گزینه local access کاملا خاموش باشد و نکته جالب تر اینکه احتیاجی نیست رمزعبور وای فای میهمان را برای همه بخوانید؛ بلکه کافی است از آن یک کیو آر کد (QR code) بسازید و جایی نصب کنید.

4- قابلیت دسترسی از راه دور به مودم یا روتر را خاموش کنید

قابلیت Remote administration به شما اجازه می دهد به وسیله اینترنت به مودم یا روتر خود وارد شوید و آن را مدیریت کنید. اگر تا به حال با پشتیبانی سرویس دهنده اینترنت خود تماس گرفتید و آن ها تنظیماتی روی مودم انجام دادند؛ تجربه استفاده از این قابلیت را دارید.

ابزار Remote administration مفید است؛ به ویژه در مواقعی که مودم یا روتر با مشکل روبرو می گردد ولی از سوی دیگر، دستگاه شما را در معرض هک دیگران قرار می دهد. اگر واقعا به این ویژگی احتیاجی ندارید؛ بهتر است آن را خاموش کنید.

وارد بخش تنظیمات مودم یا روتر خود شوید. این ویژگی معمولا در بخشی به نام Remote Administration دیده می گردد. به طور پیش فرض، این قابلیت را خاموش کنید و در صورت احتیاج می توانید در کمترین زمان دوباره آن را روشن و فعال سازید.

از قلم نیاندازید؛ آخرین چیزی که شما روی وای فای احتیاج دارید؛ دعوت از غریبه ها برای پرسه زنی در وای فای شما است!

منبع: جام جم آنلاین

به "چهار اقدام برای امن کردن وای فای خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چهار اقدام برای امن کردن وای فای خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید