ربات توقف ناپذیر از صعب العبورترین مسیرها عبور می نماید

به گزارش وبلاگ بروز، ایسنا نوشت: دانشمندان ربات هایی را با الهام از هزارپایان ساخته اند که بتوانند از مسیرهای چالش برانگیز و سخت عبور نمایند.

ربات توقف ناپذیر از صعب العبورترین مسیرها عبور می نماید

پژوهشگران می گویند افزودن چند پا به ربات ها در مفهومی که آن را افزونگی فضایی می نامند، توانایی آنها را برای حرکت باثبات بر روی سطوح چالش برانگیز افزایش می دهد.

گروهی از فیزیکدانان، مهندسان و ریاضیدانان مؤسسه فناوری جورجیا در حال تقلید از حرکات هزارپاها برای ایجاد یک ربات تازه با حرکت بر روی چندین پا هستند.

آنها به وسیله آزمایش های خود دریافتند که ربات هایی که پاهای بیشتری دارند، می توانند بدون اینکه هیچ گونه حسگر یا فناوری کنترلی اضافی داشته باشند، با چابکی روی سطوح ناهموار حرکت نمایند.

دنیل گلدمن از دانشکده فیزیک این موسسه می گوید: وقتی یک هزارپا را می بینید، اساساً حیوانی را می بینید که در دنیایی زندگی می نماید که بسیار متفاوت از دنیای حرکتی ما است. حرکت ما تا حد زیادی تحت سلطه اینِرسی است. من اگر پایم را جلو ببرم، روی همان پا فرود می آیم و رو به جلو می روم. اما در دنیای هزارپاها، اگر آنها از تکان دادن تمام اعضای بدن و اندام خود دست بردارند، فوراً از حرکت باز می ایستند.

این گروه از پژوهشگران نظریه ای موسوم به افزونگی فضایی را توسعه دادند که پیشنهاد می نماید افزودن چند جفت پا به ربات ها توانایی آنها را برای حرکت قوی و باثبات بر روی سطوح چالش برانگیز افزایش می دهد.

این کار منجر به توسعه ربات هایی می گردد که به تنهایی و بدون احتیاج به حسگرهایی برای تفسیر محیط اطراف به شکلی موفقیت آمیز حرکت می نمایند. بدین ترتیب اگر یکی از پاها از کار بیفتد، بقیه پاها ربات را بدون توجه به آن به حرکت درمی آورند.

بیشتر بخوانید:

  • راز شگفت انگیز قطره اشکی به محکمی فولاد / عکس

  • مار کبرای سفید، شکارچی کشنده و مسحورنماینده/ عکس

  • حرف ناسا را باور کنیم؟ انسان واقعا 50 سال قبل به ماه رفته؟

جستجو، نجات و موارد دیگر

باکسی چونگ، پژوهشگر فوق دکترای فیزیک می گوید: برای یک ربات دوپای پیشرفته معمولاً حسگرهای زیادی برای کنترل آن در لحظه مورد احتیاج است، اما در کاربردهایی مانند عملیات های جستجو و نجات، کاوش در مریخ یا حتی در ریزربات ها، احتیاج به راندن یک ربات با سنجش محدود وجود دارد. دلایل زیادی برای چنین ابتکار بدون حسگری وجود دارد. حسگرها می توانند گران و شنماینده باشند یا محیط ها می توانند آنقدر سریع تغییر نمایند که حسگر زمان کافی برای پاسخ دهی نداشته باشد.

پژوهشگران این مطالعه برای آزمایش نظریه خود، زمینی به شدت ناهموار ساختند و ربات ها را به حرکت در آن واداشتند و هر بار تعداد پاهای ربات را به تعداد دو عدد افزایش می دادند. این آزمایش با یک ربات شش پا آغاز شد و در نهایت به 16 پا رسید.

دانشمندان دریافتند که با افزایش تعداد پاها، ربات می تواند با چابکی بیشتری در سراسر این زمین ناهموار حرکت کند، در حالی که حتی حسگر نیز ندارد.

دکتر جونتائو هی پژوهشگر رباتیک می گوید: واقعاً چشمگیر است که شاهد مهارت ربات چند پا در جهت یابی هم در زمین های آزمایشگاهی و هم در محیط های بیرونی باشیم. در حالی که ربات های دوپا و چهارپا به شدت به حسگرها برای عبور از سطوح پیچیده متکی هستند، یک ربات چندپا که از افزونگی پا استفاده می نماید، می تواند کارهای مشابهی را با کنترل بیشتری انجام دهد.

58321

منبع: خبرآنلاین

به "ربات توقف ناپذیر از صعب العبورترین مسیرها عبور می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ربات توقف ناپذیر از صعب العبورترین مسیرها عبور می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید