طرز تهیه انواع سوپ برای سرماخوردگی
به گزارش وبلاگ بروز، انواع سوپ برای سرماخوردگی با استفاده از مواد غذایی متنوعی مانند گوشت، حبوبات، غلات و سبزی های تازه درست می گردد. این سوپ های مغذی نه تنها در درمان بیماری موثر هستند بلکه می توانند در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی مفید واقع شوند.

وبلاگ بروز | سرویس آشپزی - انواع سوپ به صورت گرم و سرد وجود دارند، اما برای سرماخوردگی خوردن سوپ گرم توصیه می گردد. سوپ هایی مانند سوپ شلغم و قارچ، سوپ سبزیجات، سوپ عدس و جو، سوپ پیاز و سوپ کدو حلوایی از جمله سوپ های مناسب برای سرماخوردگی هستند که در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آنها را ارائه دهیم.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
- سوپ پیاز غلیظ
- سوپ کدو حلوایی
- سوپ زمستانی
سوپ پیاز غلیظ
سوپ پیاز غلیظ یکی از انواع سوپ برای سرماخوردگی و یک سوپ خامه ای خوشمزه است که هویج رنده شده و جعفری به آن بافت و رنگ می دهند و اگر همراه مقداری نان سرو گردد، یک نهار مقوی و کامل خواهد بود. این سوپ حاوی مقدار زیادی پیاز است، مواد گوگردی پیاز می تواند به وسیله خون وارد ریه شده و با از بین بردن عفونت مجاری تنفسی در بهبود سرماخوردگی موثر واقع گردد.
مواد لازم | |
کره | 5 قاشق غذاخوری |
پیاز ریز خرد شده | 500 گرم |
سیر له شده | 1 حبه |
آرد معمولی | 6 قاشق غذاخوری |
عصاره سبزیجات | 1 پیمانه (600 میلی لیتر) |
شیر | 1 پیمانه |
آبلیموی ترش | 2-3 قاشق غذاخوری |
پودر ادویه مخلوط | کمی |
برگ بو | 1 عدد |
هویج درشت رنده شده | 1 عدد |
خامه | 4-6 قاشق غذاخوری |
جعفری ریز خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- کره را در قابلمه روی حرارت ملایم ذوب کنید، پیاز ها و سیر را روی حرارت ملایم کمی تفت دهید تا نرم شوند ولی تغییر رنگ ندهند.
- آرد را اضافه نموده و به مدت یک دقیقه هم بزنید، سپس عصاره سبزیجات را به تدریج اضافه کنید.
- مواد را مرتب هم بزنید تا به جوش آیند، سپس شیر را اضافه نموده و مجددا صبر کنید تا به جوش آید.
با نمک و فلفل، چاشنی سوپ را اندازه نموده و 2 قاشق چایخوری آبلیمو، برگ بو و ادویه به آن اضافه کنید.
درب ظرف را بسته و اجازه دهید مواد حدود 25 دقیقه آهسته بجوشند تا سبزیجات نرم شوند. سپس برگ بو را از قابلمه خارج نموده و دور بیاندازید.
هویج را داخل سوپ بریزید و اجازه دهید سوپ به مدت 15 دقیقه دیگر آهسته بجوشد. اگر لازم بود آبلیموی بیشتری اضافه کنید.
در سرانجام خامه را به سوپ اضافه کنید، سوپ را هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.
سوپ کدو حلوایی
سوپ کدو حلوایی یکی دیگر از انواع سوپ برای سرماخوردگی و از سوپ های کلاسیک آمریکایی بوده که در سطح دنیا معروف شده است. برای تهیه این سوپ می توانید از انواع کدو حلوایی یا کدو تنبل گرد یا کشیده که در دسترس دارید بهره ببرید.
مواد لازم | |
کدو حلوایی | 1 کیلوگرم |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز نازک خرد شده | 1 عدد |
سیر له شده | 1 حبه |
عصاره سبزیجات | 1.5 پیمانه |
پودر زنجبیل | 1/2 قاشق چایخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
خلال باریک پوست پرتقال | 3-4 عدد |
برگ بو | 1-2 عدد |
شیر | 1/2 پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
خامه | 3-4 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
کدو حلوایی را پوست گرفته، دانه های آن را جدا کنید و به قطعات 2.5 سانتی متری برش بزنید.
کره را در یک قابلمه عظیم ذوب نموده، پیاز و سیر را به آن افزوده و روی حرارت ملایم کمی تفت دهید تا نرم شوند.
کدو حلوایی را اضافه نموده و با پیاز و سیر به مدت 3-2 دقیقه تفت دهید و مرتب هم بزنید.
عصاره سبزیجات را اضافه کنید و صبر کنید روی حرارت متوسط به جوش آید.
با نمک و فلفل، چاشنی سوپ را اندازه کنید، سپس زنجبیل، آب لیمو و خلال پوست پرتقال و برگ بو را اضافه کنید.
درب ظرف را بسته و حدود 20 دقیقه روی حرارت ملایم به آرامی بجوشانید تا کدو حلوایی پخته و نرم گردد.
خلال پوست پرتقال و برگ بو را از قابلمه خارج نموده و دور بریزید.
اجازه دهید سوپ کمی سرد گردد، سپس در مخلوط کن یا غذاساز به صورت پوره درآورید و درون یک قابلمه تمیز برگزدانید.
شیر را اضافه کنید و به آرامی حرارت دهید. چاشنی سوپ را اندازه کنید و در صورت تمایل با مقداری خامه روی آن را تزیین کنید.
سوپ زمستانی
سوپ زمستانی نیز یکی دیگر از انواع سوپ برای سرماخوردگی و نوعی سوپ سبزیجات غلیظ است که خود یک غذای کامل و خوشمزه محسوب می گردد.
مواد لازم | |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
تره فرنگی خرد شده | 2 عدد |
کدو سبز خرد شده | 2 عدد |
سیر له شده | 2 حبه |
گوجه فرنگی رنده شده | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
برگ بو | 1 عدد |
عصاره سبزیجات | 900 میلی لیتر (1.5 پیمانه) |
نخود پخته | 200 گرم |
اسفناج | 225 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
روغن را در قابلمه عظیمی گرم کنید، تره فرنگی و کدوی خرد شده را به آن اضافه نموده و روی حرارت متوسط مرتب هم بزنید تا کمی نرم شوند.
سیر، گوجه فرنگی خرد شده، رب گوجه فرنگی، برگ بو، عصاره سبزیجات و نخود را اضافه نموده و اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آید.
حدود 5 دقیقه صبر کنید تا مواد با حرارت کم بجوشند و گاهی مواد را هم بزنید.
اسفناج را ریز خرد نموده و به قابلمه اضافه کنید، اجازه دهید اسفناج 3-2 دقیقه بپزد و نرم گردد.
نمک و فلفل سوپ را میزان کنید. برگ بو را از سوپ درآورید و سوپ را در ظرف مورد نظر بکشید.
نکته: در سرانجام می توانید ورقه های نازک پنیر پارمزان رنده شده را روی سوپ بپاشید و با نان ترد و برشته سرو نمایید.
بیشتر بخوانید:طرز تهیه انواع سوپ مرغ برای سرماخوردگیمنبع: setare.com