طرز تهیه خورش بامیه اصیل جنوبی

به گزارش وبلاگ بروز، خورش بامیه یکی از انواع خورش های خوشمزه و معروف ایرانی است. خورش بامیه اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است ولی به خاطر طعم فوق العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ می گردد. یکی از دلایل فراگیر شدن خورش بامیه خواص بی نظیر بامیه است.

طرز تهیه خورش بامیه اصیل جنوبی

بامیه خواص بسیار زیادی برای بدن دارد که با تهیه غذاهایی که با بامیه طبخ می شوند می توانید از این خواص بهره ببرید. از مهم ترین خواص بامیه می توان به سم زدایی و پاکسازی کبد ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، جلوگیری از پوکی استخوان ، سلامت پوست و مو اشاره نمود.

جالب است بدانید معروف ترین غذایی که با بامیه تهیه می گردد همین خورشت بامیه است. خورش بامیه یک دستور پخت عربی هم دارد که در آن حاوی ادویه های تند مانند انواع فلفل هاست ولی دستور خورش بامیه جنوبی به صورتی است که تقریبا برای تمام ذائقه ها مناسب است.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر خورشت بامیه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزانی کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش بامیه برای 4 نفر

سیر 3 حبه

پیاز بزرگ 2 عدد

گوجه فرنگی 4 عدد

روغن مایع به میزان لازم

گوشت خورشتی 500 گرم

آب لیمو ترش 2 ق غذا خوری

رب گوجه فرنگی 1 ق غذا خوری

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لاز

طرز تهیه خورش بامیه اصل جنوبی با طعم بی نظیر

ابتدا سیر ها و پیازها را پس از اینکه پوست گرفتیم به صورت نگینی ریز خرد می کنیم (در صورت تمایل می توانید سیرها را رنده کنید) ، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و میزانی روغن مایع داخل قابلمه می ریزیم.

پس از اینکه روغن داغ شد مخلوط سیر و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. پس از اینکه سیر و پیاز را کمی تفت دادیم میزانی زردچوبه اضافه می کنیم و مجددا مخلوط سیر و پیاز را تفت می دهیم تا کاملا نرم شوند و با زردچوبه یکدست شوند.

در همین حین گوشت خورشتی را با دقت می شوییم و پس از خرد کردن به صورت قیمه ای به مخلوط سیر و پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن گوشت خورشتی را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ گردد.

در ادامه گوجه فرنگی ها را رنده می کنیم و به همراه رب گوجه فرنگی به خورش اضافه می کنیم. تفت دادن مواد را ادامه می دهیم تا مواد یکدست شوند و رب گوجه فرنگی هم کمی سرخ گردد سپس چند لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.

پس از اضافه کردن آب جوش درب قابلمه را می گذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا گوشت به آرامی بپزد و شیره گوشت خارج گردد. در حین پختن گوشت باید بامیه ها را آماده کنیم. به همین منظور دم بامیه ها را با دقت جدا می کنیم.

باید با دقت این کار را انجام دهیم به صورتی که به بافت بامیه ها آسیب نرسد. زیرا اگر بافت بامیه ها باز گردد در سرانجام پخت روی ظاهر خورش تاثیر می گذارد. پس از اینکه بامیه ها را تمیز کردیم یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و میزانی روغن داخلش می ریزیم.

اجازه می دهیم روغن داغ گردد سپس بامیه ها را داخل روغن تفت می دهیم تا کمی رنگشان تغییر کند. اگر بیش از حد بامیه ها را سرخ کنیم بیشتر خواص بی نظیرشان را از دست می دهند. پس از اینکه گوشت خورشت به طور کامل پخت بامیه ها را به خورش اضافه می کنیم.

در همین مرحله آبلیمو را به همراه میزانی نمک و فلفل سیاه نیز به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از اینکه بامیه ها پختند خورش آماده است ولی اگر آب خورش زیاد بود کمی صبر کنید تا خورش غلیظ تر گردد سپس آنرا به همراه برنج سرو کنید.

خورش با مرغ:

خوشمزه ترین نوع خورش بامیه با گوشت گوسفندی تهیه می گردد، اما اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید یا کلا دوست ندارید گوشت قرمز مصرف کنید می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ بهره ببرید.

مزیت خورش بایمه با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز این است که این خورش با گوشت مرغ به علت اینکه مرغ سریعتر می پزد زودتر آماده می گردد. برای این منظور گوشت خورشتی را از لیست مواد لازم حذف کنید و به میزان 600 تا 800 گرم گوشت مرغ اضافه کنید.

خورش بامیه با لپه

خورش بامیه اصلی بدون لپه پخته می گردد اما جالب است بدانید که لپه باعث می گردد خورش بامیه خوشرنگ تر و زیباتر گردد. در صورتی که تمایل دارید به خورش بامیه خود لپه اضافه کنید کافیست لپه را در نیمه پخت خورش به آن اضافه کنید.

برای دسترو بالا باید 100 الی 150 گرم لپه را از دو ساعت قبل در یک کاسه آب بخیسانید تا کمی نرم گردد و نفخش رفع گردد سپس پس از اینکه گوشت خورشتی را تفت دادید لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد از آن باقی مراحل پخت خورش را انجام دهید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه خورش بامیه اصیل جنوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش بامیه اصیل جنوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید