8 روش خشک کردن سبزی با آفتاب، شوفاژ، پنکه و &amphellip

به گزارش وبلاگ بروز، خشک کردن سبزیجات در منزل با روش های ساده و بهداشتی یکی از راهکارهای نگهداری سبزیجات برای مدت طولانی است. ترفندهای خشک کردن سبزی آنقدر فرق دارد که می توانید با هر امکاناتی که در دسترس دارید، این کار را در خانه انجام دهید. اما آیا می دانید چگونه سبزی خشک کنیم که سبز بماند؟ آیا چیزی در خصوص خشک کردن سبزی با فر، در آفتاب، روش شوفاژ یا با پنکه می دانید؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با اصول خشک کردن هر نوع سبزی در خانه آشنا شوید.

8 روش خشک کردن سبزی با آفتاب، شوفاژ، پنکه و &amphellip

ترفندهای خشک کردن سبزی

برای خشک کردن سبزیجات در منزل روش های متعددی وجود دارد. در فصل زمستان و پاییز می توانید برای خشک کردن سبزی از بخاری با شعله ملایم بهره ببرید و اگر به فر دسترسی دارید، می توانید سبزی را در فر خشک کنید.

افرادی که در مناطقی با آب و هوای خشک زندگی می نمایند، می توانند به راحتی سبزیجات را در معرض هوا خشک نمایند و برای افزایش خشک شدن سبزی از پنکه یاری بگیرند. آشنایی با ترفندهای خشک کردن سبزی در هر یک از این روش ها به شما یاری می نماید تا این کار را به برترین شکل و بالاترین کیفیت انجام دهید.

در ادامه می توانید با رازهای حرفه ای خشک کردن سریع سبزی در منزل آشنا شوید.

1- آموزش خشک کردن سبزی با فر

یکی از ساده ترین ترفندها برای خشک کردن سبزیجات در منزل با روش های بهداشتی استفاده از فر است. این روش برای خشک کردن گیاهانی که رطوبت زیادی دارند، بسیار مناسب است.

برای خشک کردن سبزی در فر باید فر را با دمای بسیار کم روشن کنید. سبزیجات را به خوبی بشویید و روی دستمال قرار دهید تا خشک شوند. سپس سبزیجات را کمی خرد کنید و داخل سینی فر بچینید. سینی را در فر قرار دهید و مدام مراقب سبزی ها باشید تا به آرامی خشک شوند.

زمانی که سبزی ها تا حدودی خشک شدند، فر را خاموش کنید و اجازه دهید سبزی ها چند دقیقه دیگر در فر بمانند. در نهایت سبزیجات را از فر خارج کنید و برای 1 تا 3 روز در هوای آزاد یا محیط خانه قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.

2- خشک کردن سبزیجات در هوای آزاد

اگر در منطقه ای با آب و هوای خشک زندگی می کنید، خشک کردن سبزیجات در هوای آزاد ساده ترین روشی است که می توانید بهره ببرید. برای این کار باید سبزیجات شسته شده را داخل یک سینی بزرگ بریزید. سپس سینی را در فضای بیرون از خانه، در مکانی سایه و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.

نباید فراموش کنید که قرار گرفتن سبزی ها در برابر آفتاب موجب زرد شدن رنگ آن ها می گردد. در صورتی که سبزی ها را روی پارچه پهن می کنید، حتماً هر چند ساعت یک بار سبزی ها را زیر و رو کنید.

3- خشک کردن سبزیجات در منزل با استفاده از شوفاژ

برای خشک کردن سبزیجات در زمستان، برترین روش استفاده از شوفاژ است. برای خشک کردن سبزی روی شوفاژ باید سبزی های شسته شده را داخل یک کیسه پارچه ای بریزید. سپس آن را روی رادیاتور قرار دهید. چیدن سبزیجات در سینی و قرار دادن آن روی رادیاتور نیز ایده خوبی برای خشک کردن سبزیجات است.

4- خشک کردن سبزی با پنکه

یکی دیگر از ساده ترین ترفندهای خشک کردن سبزی قرار دادن آن در برابر باد پنکه است. برای این کار باید سبزی های شسته و تمیز را داخل یک سینی و یا روی یک پارچه تمیز و نخی پهن کنید. سپس این پارچه را در برابر باد پنکه قرار دهید.

اجازه دهید سبزی ها برای 10 تا 12 ساعت در برابر باد پنکه باشند و خشک شوند. سپس پنکه را خاموش کنید و سبزیجات را در هوای آزاد قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.

5- خشک کردن سبزیجات در ماکروفر

برای خشک کردن سبزیجات در مایکروفر باید سبزیجات را کمی خرد کنید و داخل یک بشقاب بچینید. سپس بشقاب را در ماکروفر قرار دهید و دستگاه را با قدرت بالا روشن کنید. هر 10 ثانیه یکبار ماکروویو را باز کنید و سبزی ها را زیر و رو کنید.

معمولاً بعد از 1 تا 2 دقیقه سبزی شما خشک می گردد. می توانید از این روش برای تهیه سبزی خشک در مواقع اضطراری بهره ببرید.

6- خشک کردن سبزی روی بخاری

یکی از راحت ترین و معطرترین روش های خشک کردن سبزی در خانه، استفاده از بخاری است. طریقه خشک کردن سبزی روی بخاری بسیار ساده است، اما مهم ترین نکته ای که باید در خصوص این موضوع بدانید این است که بخاری شما باید روی کمتری درجه و یا شمعک قرار بگیرد. زیرا در غیر این صورت سبزی ها سیاه می شوند و می سوزند.

برای این کار باید سبزی های شسته شده را داخل سینی فلزی بریزید. سپس سینی را روی بخاری قرار دهید. اجازه دهید سبزی شما به آرامی خشک گردد. در این مدت حتماً چندین بار سبزی ها را داخل سینی زیر و رو کنید تا کاملاً خشک شوند.

7- خشک کردن سبزی های معطر با روش آویزان کردن

یکی دیگر از برترین روش های خشک کردن سبزی در خانه آویزان کردن سبزی ها است. در این روش باید سبزی ها را به خوبی بشویید و هم چند شاخه سبزی را به صورت دسته ای با نخ ببندید. سپس ساقه سبزی ها را به صورت وارونه در فضای آزاد و دور از نور خورشید آویزان کنید.

در این روش عطر سبزی ها بیشتر باقی می مانند و از همین رو بهتر است برای خشک کردن سبزی های معطر از روش آویزان کردن بهره ببرید.

8- خشک کردن سبزیجات در میوه خشک کن

یکی دیگر از روش های خشک کردن سبزیجات در منزل استفاده از دستگاه میوه خشک کن است. برای این کار باید سبزیجات را کمی خرد کنید. سپس مثل آن ها را در طبقات مختلف میوه خشک کن قرار دهید و دستگاه را طبق دستورالعمل آن روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا سبزیجات کاملاً خشک شوند.

مدت زمان خشک شدن سبزی در میوه خشک کن مثلا، طرز خشک کردن سبزی قورمه و شنبلیله، فرق دارد و بستگی به مقدار آبدار بودن سبزی دارد.

دلیل سیاه شدن سبزی خشک چیست؟

مهم ترین دلیل سیاه شدن سبزی خشک قرار گرفتن سبزی ها در دمای بالا یا زیر نور مستقیم خورشید است. اگر با خودتان فکر می کنید که چگونه سبزی خشک کنیم که سبز بماند بهتر است بدانید که خشک کردن سبزی با حرارت پایین یا در سایه موجب می گردد تا سبزی ها بعد از خشک شدن سبز بمانند و از طرفی ویتامین های خود را نیز بیشتر حفظ نمایند.

طریقه نگهداری از سبزی خشک

بعد از خشک کردن سبزیجات در منزل باید آن ها را در ظروف پلاستیکی یا شیشه ای در بسته بریزید. سپس شیشه ها را در مکانی خشک و خنک قرار دهید. معمولاً سبزیجات خشک تا 1 سال قابل نگهداری هستند و بعد از آن کیفیت خود را از دست می دهند.

بیشتر بخوانید: ترکیب و مقدار سبزی قورمه در شهرهای مختلف

نکاتی که باید برای تهیه سبزی خشک بدانید

*برای خشک کردن سبزی حتماً از سبزیجات تازه، سالم و سرحال بهره ببرید و قبل از خشک کردن سبزی های زرد و پلاسیده را جدا کنید.

*قبل از خشک کردن سبزیجات حتماً آن ها را با آب سرد بشویید و به خوبی آبکشی کنید. سپس سبزیجات را در آبکش بریزید و بعد از این که آب اضافی آن ها خارج شد، سبزی را خشک کنید.

*سبزیجات تا طوری خشک کنید که آب آن ها کاملاً تبخیر گردد و با فشار دست شنماینده و ترد شوند.

*هیچگاه برای نگهداری سبزیجات خشک از شیشه نمناک استفاده نکنید، زیرا این کار موجب کپک زدن سبزی ها می گردد.

*اگر خشک کردن سبزی در خانه از سبزی قورمه گرفته تا شنبلیله و شوید برایتان سخت است، می توانید انواع را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

*برترین روش خشک کردن شوید در منزل این است که شویدها را بعد از شستن کاملاً خشک کنید و روی پارچه بریزید و در فضای آزاد و دور از نور خورشید قرار دهید تا خشک شوند.

سوالات متداول

تفاوت خشک کردن سبزیجات خرد شده با سبزی های سالم چیست؟

زمانی که سبزیجات به صورت خرد شده، خشک شوند، راحت تر و سریع تر خشک می شوند، اما ممکن است عطر سبزی شما کمتر گردد.

چرا سبزیجات خشک شده کپک می زنند؟

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در خصوص خشک کردن سبزیجات در منزل رعایت کنید، خشک شدن کامل سبزیجات است برای این کار باید در زمان خشک شدن چندین بر سبزیجات را زیر و رو کنید و بعد از این که همه سبزی ها خشک و شنماینده شدند، آن ها را بسته بندی کنید.

چه سبزی هایی را می توان خشک کرد؟

شما می توانید انواع سبزی مثل نعنا، ریحان، مریم گلی، شوید، گشنیز، رزماری، سبزی قورمه، برگ سیر، شنبلیله، ترخون و آویشن را در خانه خشک کنید.

برترین روش طرز تهیه خشک کردن سبزی های معطر چیست؟

بهتر است سبزی های معطر را بعد از شستشو، بدون خشک کردن به صورت دسته ای ببندید و سپس در فضای آزاد آویزان کنید تا عطر خود را بهتر حفظ نمایند.

منبع: افق کوروش

به "8 روش خشک کردن سبزی با آفتاب، شوفاژ، پنکه و &amphellip" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 روش خشک کردن سبزی با آفتاب، شوفاژ، پنکه و &amphellip"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید