بیمه مسافرتی و نحوه پیگیری خسارت
به گزارش وبلاگ بروز، دریافت خسارت از بیمه مسافرتی
در هر سفری ممکن است اتفاقات غیرمنتظره و ناخواسته ای پیش بیاید و عقل سلیم حکم می نماید که با توجه به این خطرات و حوادث پیش بینی نشده یک بیمه نامه مسافرتی معتبر، تهیه کرد و آسوده خاطر بود. با این حال ممکن است نگرانی از لحاظ نحوه گزارش اتفاق، ناآشنایی با زبان کشور مقصد و یا پیگیری و دریافت خسارت از بیمه همچنان وجود داشته باشد. با پرداختن به این موضوع سعی می کنیم نگرانی های موجود ناشی از این موارد را کاهش دهیم.

شرکت های یاری رسان و نحوه دریافت خسارت
شرکت های بیمه ایرانی، خارج از ایران شعبه ندارند و نمی توانند خدماتی ارائه دهند؛ به همین منظور با یک یا تعدادی شرکت به نام یاری رسان قرارداد دارند. درواقع این شرکت های یاری رسان هستند که به بیمه گزاران بیمه مسافرتی، خدمات ارائه می دهند. برخی از این شرکت ها عبارتند از:
- Mideast
- Allianz
- Evasan
نحوه پیگیری خسارت در محل حادثه
نحوه پیگیری خسارت معمولاً بدین صورت است که موقع بروز حادثه، بیمه گزار باید با شماره ای که روی بیمه نامه مسافری خود درج شده است، تماس بگیرد؛ نام، شماره بیمه نامه و مدت اعتبار آن را بگوید و حادثه اتفاق افتاده را شرح دهد. طبق حادثه ای که رخ داده شرکت یاری رسان اقدامات لازم را انجام می دهد. برخی از شرکت های یاری رسان این خدمات را ندارند و بیمه گزار برای دریافت خسارت از بیمه باید شخصاً خسارت خود را پیگیری و پرداخت هزینه کند؛ سپس با ارائه صورتحساب های پرداخت شده در سفر، هزینه خسارت های تحت پوشش بیمه مسافرتی را از کشور محل اقامت خود دریافت کند.
نحوه پرداخت خسارت
نحوه پرداخت هزینه شرکت های یاری رسان در سفر دو نوع است؛ در یک حالت این شرکت ها با ارگانی که بیمه گزار برای برطرف خسارت با آن سروکار دارد (مثل بیمارستان و …) ارتباط برقرار می نمایند و هزینه خسارت را مستقیم به آنجا واریز می نمایند. برای مثال اگر بیمه گزاری در سفر دچار آسیب جسمی گردد و او را به بیمارستان منتقل نمایند، شرکت یاری رسان هزینه درمان او را مستقیم با بیمارستان حساب می نماید.
در حالتی دیگر شرکت یاری رسان هزینه خسارت وارد شده را در صورت امکان به حساب بیمه گزار واریز می نماید. برای مثال اگر هواپیمای بیمه گزار 12 ساعت تأخیر داشته باشد، با توجه به اینکه تحت پوشش کدام شرکت بیمه باشد، بین 90 تا 100 یورو خسارت باید دریافت کند. در این حالت شرکت یاری رسان این هزینه را در صورت امکان به حساب بیمه گزار واریز می نماید.
درصورتی که بیمه گزار به دلایلی نتواند یا نخواهد هزینه خسارت خود را از شرکت یاری رسان در سفر دریافت کند، می تواند این هزینه را خود پرداخت نموده و با ارائه مدارک لازم، هزینه را در کشور محل اقامت خود دریافت کند.
این مدارک شامل بیمه نامه و صورتحساب های پرداخت شده مورد تأیید ارگان (های) ذیربط است.
یکی از عوامل قابل توجه درباره شرکت های یاری رسان اپراتور فارسی زبان است. تصور کنید در سفر دچار حادثه ای شدید و می خواهید از خدمات بیمه مسافرتی خود بهره ببرید. باید با شماره ای که روی بیمه نامه خود درج شده تماس بگیرید و اتفاق اتفاق افتاده را شرح دهید. حال اگر قادر نباشید به خوبی واقعه را به انگلیسی برای اپراتور شرکت یاری رسان شرح دهید و شرکت یاری رسان هم اپراتور فارسی زبان نداشته باشد، قطعا دچار مشکل خواهید شد و نمی توانید از شرکت یاری رسان خدماتی دریافت کنید.
شرکت Mideast دارای اپراتور فارسی زبان و شرکت Allianz فاقد آن است.
خرید بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی چیست؟
منبع: فلای تودی