راهکارهایی جهت کاهش درد زایمان
به گزارش وبلاگ بروز، در این مقاله راه هایی برای مقابله و کاهش درد زایمان ارائه شده است، جهت آگاهی از این راهکارها همراه ما باشید.

اگرچه نیازی نیست که شما از قبل به تمرین حالت های درد زایمان بپردازید، اما بد نیست کمی قبل از آغاز این دردها حالت های قرار گیری متنوع را امتحان نمایید تا ببینید کدامیک برای شما و همسرتان مناسب ترین حالت است.
(این کار همچنین باعث می گردد همسرتان بتواند در هنگام بروز درد زایمان و زمانی که شما نمی توانید چیز زیادی را به یاد بیاورید با یادآوری حالت های مناسب به شما کمک نماید)
در نهایت، حالت قرارگیری که به هنگام بروز دردهای زایمان فرزندتان انتخاب می نمایید، بسته به این است که چه نوع درد زایمانی را تجربه کنید. در ادامه چند حالت پیشنهاد شده است؛ شما می توانید این حالت ها را امتحان کنید و برای راحتی تان در آنها تغییراتی وارد کنید:
زانو بزنید و خودتان را تکان دهید: طی کردن مراحل زایمان با استفاده از ابزارهای کمکی مثل صندلی گهواره ای، صندلی عادی یا یک توپ تولد می تواند راحت تر طی گردد، درحالی که زانو زده اید برای حمایت بیشتر دستان تان را بر روی توپ یا صندلی قرار دهید. می توانید به آرنج هایتان تکیه دهید یا دست هایتان را به حالت ضربدری قرار داده و سرتان را به پایین خم کنید. هنگامی که انقباضات بارداری به سراغتان می آید بدن تان را با هر دم به سمت جلو و با بازدم به سمت عقب حرکت دهید. در هنگام تکان دادن بدن سعی کنید پشت تان را صاف نگه دارید. این حالت قرارگیری نیروی زیادی از شما مصرف نمی کند، شما را زیاد خسته نمی کند و باعث می گردد نیروی جاذبه به کمک شما بیاید.
راه بروید و تکیه بدهید: اگر شما با بدنی صاف راه بروید، سر نوزاد در جهت مناسبی قرار می گیرد و شما باید به روشی حواس تان را از درد زایمان پرت نمایید. در هنگام بروز انقباضات به همسرتان، مربی زایمان تان یا یک دیوار تکیه بدهید. سپس یک نفس عمیق بکشید و به راه رفتن ادامه دهید.
به پهلو دراز بکشید: شما نمی توانید دائما درحال حرکت بمانید زیرا این کار شما را خسته خواهد کرد. هنگامی که برای استراحت دست از حرکت کردن می کشید، بهتر است به پهلو دراز بکشید. این کار می تواند تحمل انقباضات شدید در هنگام بروز درد زایمان را برای شما آسان تر کند. همچنین می توانید در فاصله بین انقباضات به پهلو دراز بکشید و تا زمان رسیدن انقباضات بعدی کمی استراحت نمایید.
بر روی یک توپ یا چهارپایه کوتاه بنشینید: نشستن بر روی چیزی کوتاه که به شما این امکان را می دهد تا پاهایتان را از هم باز کنید، باعث می گردد لگن تان باز شده و جاذبه به کمک تان بیاید. همچنین می توانید بر روی تشک زایمان تان بنشینید. اگر در حفظ تعادل تان مشکل دارید، از همسرتان بخواهید تا روبروی شما بر روی یک صندلی بنشیند (یا اگر ترجیح می دهید بیاستد) تا با گرفتن دستان یا زانوان همسرتان بتوانید تعادل بدن خود را بهتر حفظ کنید. اگر بیمارستان، توپ مخصوص زایمان در اختیار شما نمی گذارد می توانید آن را از قبل از مغازه های لوازم ورزشی خریداری کرده با خود به بیمارستان بیاورید.
کاهش درد به هنگام بروز درد زایمانبسکمک از مادران، با این ایده که در هنگام تولد دارو مصرف نمایند مخالف هستند. زیرا این همه مدت برای فرا رسیدن این لحظه صبر کرده اند و نمی خواهند خاطره شان از تولد مبهم و مه آلوده باشد. اما با این حال ممکن است نسبت به دردی که در پیش دارید احساس نگرانی داشته باشید. خبر خوب این است که داروها و روش های بیهوشی در طی سال ها و از دهه 50 میلادی (زمانی که خانم ها در هنگام زایمان کاملا بیهوش می شدند و نوزاد تا چندین ساعت عوارض داروی بیهوشی را در خود داشت) پیشرفت های قابل توجهی داشته اند. امروزه داروهای بیهوشی با تاثیر گذاری موضعی و دوز کم و با تاثیر ناچیز بر روی بدن نوزاد مورد استفاده قرار می گیرند.
اگرچه زایمان طبیعی همواره بهترین گزینه برای مادر و فرزند به شمار میرود اما در مواقعی که درد یا ترس از آن مانع پیشرفت زایمان می گردند (مثل وقتی که مادر دچار نفس نقس زدن، خستگی شدید و یا دیگر واکنش های ناشی از استرس است) استفاده از داروهای بیهوشی و بی حسی می تواند گزینه مناسبی باشد.
اگر در بیمارستان وضع حمل می کنید مسکن هایی که استفاده می نمایند اپیدورال یا مخدرهایی مثل دمرول است.
مخدرها: مخدرها درد را کاملا از بین نمی برند، اما آن را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهند. متاسفانه در نتیجه استفاده از آنها ممکن است احساس سستی و بیحالی شدید شما و فرزندتان را فرا بگیرد. مخدرهای با اثر کوتاه ممکن است به صورت داخل وریدی (IV) و یا داخل عضلانی مورد استفاده قرار بگیرند.
اپیدورال: یک گزینه دیگر استفاده از اپیدورال است. در حدود نیمی از خانم های باردار در ایالات متحده از اپیدورال استفاده می نمایند. این مقدار نسبت به 10 سال قبل دو برابر شده است و این روش به دلیل بهبود روش های کنترل عملکرد دارو به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.
اگر استفاده از اپیدورال را انتخاب کنید، متخصص بیهوشی از شما می خواهد تا به حالت نشسته یا به پهلو قرار بگیرید. او ابتدا موضعی از پشت شما را با مایع ضدعفونی استریل خواهد کرد و سپس یک تزریق ماده مسکن موضعی در ناحیه پایین کمرتان انجام می دهد. سپس با استفاده از یک سوزن بزرگ، یک تیوب باریک را به میان مهره های کمر و نزدیک نخاع تان وارد می کند. سوزن بیرون آورده می گردد و تیوب در فاصله اپیدورال باقی می ماند تا یک دوز مناسب از ماده بی حسی را به طور مداوم به بدن تان وارد نماید.
در گذشته سیستم اپیدورال به قدری قوی بود که افراد را در ناحیه پاها و لگن دچار بی حسی می کرد و این مساله فشار دادن و کمک به خروج نوزاد از طریق مادر را با مشکل روبرو می نمود. امروزه متخصصین بیهوشی با به کارگیری دوزهای کم تر از مواد بی حس نماینده شرایطی را فراهم می نمایند که در آن ضمن کاهش درد زایمان، احساس بی حسی بسیار کم تر باشد. در بعضی بیمارستان ها ممکن است به شما اجازه راه رفتن هم بدهند. بیشتر اپیدورال ها مانع فشار دادن شما و کمک به خروج نوزاد از رحم تان نمی شوند.
بیهوشی کامل: قبل از انجام عمل سزارین، معمولا بیهوشی کامل بر روی فرد اعمال می گردد. در این شرایط، خانم باردار به طور موقت به خواب می رود و یک لوله برای ورود اکسیژن در درون نای وارد می گردد. بیشتر مادران دوست دارند به هوش باشند تا بتوانند اولین گریه فرزندشان را بشنوند، به همین دلیل این روش معمولا برای موارد اضطراری مورد استفاده قرار می گیرد.
خطرهای استفاده از مخدرها برای کاهش درد زایماندر هر عمل جراحی و هر مورد استفاده از مخدرها خطراتی وجود دارد. هنگامی که مخدرها به روش داخل وریدی به بدن مادر منتقل گردد، هم مادر و هم فرزندش احساس خواب آلودگی خواهند داشت. قلب جنین با کاهش ضربان نسبت به این پدیده واکنش نشان می دهد. البته این مساله بعد از بیدار شدن نوزاد برطرف می گردد. اگر این ماده در فاصله نزدیک به زایمان داده گردد ممکن است جنین در تنفس دچار سستی باشد و به کمک نیاز داشته باشد.
خطرهای استفاده از اپیدورال برای کاهش درد زایمانخطر استفاده از بی حسی اپیدورال، سردردهای نخاعی (سردردهای شدید بعد از بی حسی موضعی که با ایستادن شدیدتر می گردند) در کمتر از یک درصد از افراد است. بعضی از خانم ها از درد در ناحیه پایین کمر پس از زایمان شکایت می نمایند، اما موارد بسیار کمی از این ناراحتی ها مربوط به بی حسی اپیدورال است. خانم های دیگری ممکن است نگران بروز آسیب های نخاعی ناشی از نزدیک شدن سوزن به نخاع خود باشند؛ اما باید بدانید که این یک مشکل بسیار نادر در موارد بی حسی موضعی است.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون