نوشابه را با این مواد غذایی نخورید

به گزارش وبلاگ بروز، اگر شما از هواداران بزرگ نوشابه ها (به ویژه کولاها) هستید، احتمالاً می دانید که این نوشیدنی ها برای سلامتی شما مفید نیستند. اما، اگر نمی توانید از نوشیدنی مورد علاقه تان دست بردارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که باید آن را با بعضی مواد غذایی مصرف نکنید. چون ممکن است این ترکیب باعث سوء هاضمه یا بعضی اختلالات داخلی خطرناک گردد، حتی اگر اثرات منفی آن را به سرعت مشاهده نکرده باشید. در این مقاله به آنالیز این ممنوعیت ها بیشتر خواهیم پرداخت.

نوشابه را با این مواد غذایی نخورید

همه ما بدون آگاهی کامل گاهی اوقات می توانیم مواد غذایی مختلف را با هم مصرف کنیم که متأسفانه ترکیب آن ها ممکن است برای بدن خطرناک باشد. ممکن است شما به همراه ناهار یا شام یک یا چند لیوان نوشابه نیز میل کنید که بسیار رایج است.

ترکیب نوشابه با بعضی مواد غذایی برای سلامتی خطرناک است که در ادامه به آن ها اشاره می گردد:

نوشابه با میوه های اسیدی

میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و آناناس اسیدی هستند. در صورت مصرف همزمان با نوشابه، می تواند باعث سوء هاضمه، درد شکم، تحریک روده و سایر اختلالات دستگاه گوارش گردد.

نوشابه با شیر

بدون شک، منظور ما از ترکیب شیر و نوشابه در یک لیوان مخلوط کردن آن ها نیست. بلکه، بعضی از غذا هایی که ما برای ناهار یا شام می خوریم، حاوی شیر هستند؛ مانند بعضی از سوپ ها، دسر ها و غیره. به عنوان مثال، پاستا با خامه یا کیک های تولد حاوی شیر هستند. زمانی که شما این غذا ها یا شیرینی جات را می خورید و در عین حال نوشابه هم می نوشید، این دوتا در معده شما باعث ایجاد حالت اسیدی وسیعی می شوند که ممکن است باعث درد معده شدید، ریفلاکس و سوء هاضمه شوند.

نوشابه با غذا های چرب

مصرف نوشابه با غذا های چرب مانند برگر، ناگت، کیک و پیتزا باعث ایجاد سوء هاضمه، کاهش جذب مواد مغذی و افزایش وزن می گردد.

نوشابه با غذا های حاوی کافئین

مصرف همزمان نوشابه با غذا هایی که حاوی کافئین هستند مانند قهوه، چای سیاه و شکلات باعث ایجاد اضطراب، بی خوابی و سردرد می گردد.

نوشابه با غذا های قندی

مصرف همزمان نوشابه با غذا هایی که حاوی قند زیادی هستند مانند کیک، شیرینی و شکلات باعث افزایش سطح قند خون و اختلالات متابولیکی می گردد.

نوشابه با قهوه

یک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسیم به وسیله ادرار کلید می خورد که می تواند در طولانی مدت باعث پوکی استخوان، پوسیدگی دندان یا شکنندگی استخوان ها گردد. این مشکل خطرناک در اثر ترکیب نوشابه با غذا و یا نوشیدن آن با دسر و قهوه نیز وجود دارد. زمانی که این دوتا در داخل دستگاه گوارش ترکیب می شوند، نوعی کف فرار تشکیل می گردد که اسیدیته زیادی فراوری می نماید. اگر به اشتباه این ترکیب را میل کنید، ممکن است با علائمی مانند تندمزاجی، عصبانیت، درد معده و سوء هاضمه روبرو شوید. لذا، بهتر است نوشابه را به تنهایی و بدون ترکیب با دیگر مواد مصرف کنید.

نوشابه با غذا های شور

مصرف نوشابه با غذا های شور مانند چیپس، تاکو و پفک باعث ایجاد خشکی دهان، تحریک روده و فشار خون بالا می گردد.

نوشابه با غذا های تند و پرادویه

درست است که ادویه های تند به غذا ها طعمی خوشمزه می دهند، اما مصرف زیاد غذا های پرادویه می تواند برای بدن مضر باشد. این غذا ها معمولاً حاوی چربی و نمک بالا هستند که مصرف آن ها به مسائل قلبی، فشار خون بالا، چاقی و سایر مسائل سلامتی مرتبط می گردد. بعلاوه، ادویه های تند ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برسانند و مسائل هضمی را افزایش دهند.

نوشابه با غذا های سرد

مصرف همزمان نوشابه با غذا های سرد مانند بستنی، کیک یخی و شیرینی یخی باعث تحریک دهنده دستگاه گوارش و درد شکم می گردد.

آب نبات های نعنایی

شاید در ویدیو هایی که در فضای مجازی منتشر شده اند، با فیلمی از یک بطری نوشابه که حاوی آبنبات نعنایی است، روبرو شده باشید. در این فیلم، یک انفجار کوچک و خطرناک را مشاهده می کنید که ناشی از ترکیب قدرتمند آبنبات های نعنایی با گاز موجود در نوشابه است. بهتر است حتی به فکر ترکیب این دو در معده خود نیز نیفتید، زیرا واکنش شیمیایی بین این دو ماده برای سلامتی بسیار خطرناک است. برترین راه چاره این است که از ترکیب این دو ماده خودداری کنید

بعد از نوشیدن نوشابه چه اتفاقی در بدن می افتد؟

در مطلب عوارض نوشابه کامل در این باره صحبت کردیم و دانستید که اصل مطلب این است که حتی اگر نوشابه را با این مواد غذایی نیز ترکیب نکنید باز هم برای سلامتی مضر است.

بدانید که بعد از مصرف این نوشیدنی ها دقیقه به دقیقه در بدنتان اتفاقاتی می افتد که در ادامه اشاره می کنیم:

10 دقیقه بعد از مصرف نوشابه

هر لیوان نوشابه حاوی تقریباً 10 قاشق چای خوری شکر است. این مقدار شکر باعث آسیب به سلامتی می گردد و برای بدن انرژی مفیدی ایجاد نمی نماید. بعد از مصرف نوشابه، در مدت ده دقیقه، اختلالاتی در سطح قند خون رخ می دهد که می تواند به مسائل بزرگتری در بلند مدت منجر گردد.

20 دقیقه بعد از مصرف نوشابه

بعد از 20 دقیقه، مقدار انسولین در خون آغاز به کاهش نموده و کبد مجبور می گردد که کوشش خود را برای تبدیل قند در بدن دو چندان کند. در بیشتر موارد، این قند به چربی تبدیل می گردد که این مسئله نیز به نفع بدن نیست.

40 دقیقه بعد از مصرف نوشابه

بعد از 40 دقیقه، کافئین آغاز به تأثیر می نماید. مردمک چشم ها گشاد شده و فشارخون افزایش پیدا می نماید. فرد احساس خستگی نموده و کبد آغاز به آزاد کردن قند در خون می نماید.

45 دقیقه بعد از مصرف نوشابه

بعد از 45 دقیقه، بدن آغاز به فراوری دوپامین بیشتر می نماید. این هورمون وظیفه تحریک بخشی از مغز را برعهده دارد که به لذت و احساس پاداش مربوط می گردد.

1 ساعت بعد از مصرف نوشابه

یک ساعت پس از مصرف نوشابه، مقدار دفع کلسیم به وسیله ادرار افزایش می یابد. این روند در طولانی مدت ممکن است منجر به کاهش چگالی استخوان ها و افزایش خطر پوکی استخوان ها، پوسیدگی دندان ها و شکستن آسان آن ها گردد. بعلاوه، اسید فسفریک موجود در نوشابه باعث کاهش جذب منیزیم و روی در بدن می گردد.

خاصیت دیورتیک نیز اشتباهی است؛ چرا که نوشابه ها باعث دفع توکسین های بدن نمی شوند، بلکه باعث دفع مواد مغذی مورد احتیاج بدن می شوند. به همین علت، مصرف نوشابه ممکن است منجر به احساس ضعف و تحریک پذیری عصبی گردد.

منبع: پارسینه

منبع: فرارو

به "نوشابه را با این مواد غذایی نخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نوشابه را با این مواد غذایی نخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید