طرز تهیه پاستیل خانگی

به گزارش وبلاگ بروز، پاستیل یکی از متنوع ترین تنقلات دنیا است. برای تهیه پاستیل خرسی خانگی به گلوکز، پودر ژلاتین، شکر، رنگ و اسانس خوراکی دل خواه احتیاج دارید.

طرز تهیه پاستیل خانگی

وبلاگ بروز | سرویس آشپزی - پاستیل یکی از متنوع ترین و پرطرفدارترین تنقلات دنیا است و شاید کم تر کسی را بتوان یافت که علاقه ای به خوردن این آبنات های ژلاتینی خوشمزه نداشته باشد. پاستیل این روزها در رنگ ها، طعم ها و شکل های مختلفی فراوری می گردد و هر کسی را با هر سلیقه ای راضی نگه می دارد اما قدیمی ترین نوع آن در ایران همان پاستیل نوشابه ای خوشمزه و خاطره انگیز است.

پاستیل چگونه اختراع شد؟

پاستیل در دهه 1920 به صورت اتفاقی توسط یک کارگر کارخانه آبنبات سازی به نام هانس ریگل ساخته شد. او که جوانی باتجربه و خلاق بود، تصمیم گرفت برای کسب درآمد بیشتر در آشپزخانه منزل کوچکش های خانگی جدیدی درست کند. این آبنبات های جدید که بسیار خوشمزه و پرطرفدار بودند بعد از مدتی با نام هاریبو به شهرت رسیدند و خیلی زود بر سر زبان ها افتادند.

هانس ریگل همواره برای بالا بردن میزان فروش محصولاتش سعی می کرد ایده های خلاقانه ای را به اجرا درآرود به همین دلیل، یک بار تصمیم گرفت از عصاره میوه و مقداری ژلاتین برای قوام بیشتر آبنبات هایش استفاده کند و برای تغییر شکل ظاهری آبنبات ها که آن روزها همگی به شکل گرد و ساده بودند نیز تصمیم گرفت که آن ها را داخل قالب های خرسی شکل بریزد. این آبنبات های کشی خیلی زود بین بچه ها و عظیم ترها به محبوبیت رسیدند و ثروت بسیار زیادی را برای هانس به ارمغان آوردند.

امروز با گذشت حدود یک قرن از تولد خرس های هاریبو، این آبنبات های ژلاتینی هنوز پرطرفدارند و خیلی ها آن را به عنوان میان وعده ای کم کالری و کم شیرین می شناسند.

پاستیل چیست؟

پاستیل از ژلاتین، شکر و مواد افزودنی تشکیل شده که اسانس های مختلف به آن اضافه می گردد. بسیاری از افراد تصور می نمایند که می توان پاستیل را جایگزین مواد دیگری مانند میوه ها کرد اما جایگزین کردن کردن پاستیل و خوراکی هایی مانند آن با وعده های غذایی و مواد طبیعی به هیچ وجه توصیه نمی گردد زیرا این خوراکی نه تنها مواد مورد احتیاج بدن را تامین نمی نماید بلکه به دلیل طعم شیرین و چربی که دارد، خیلی زود با ذایقه فرد سازگار شده و حتی می تواند او را به خوردن این نوع خوراکی ها معتاد کند. ضمناً این ترکیبات ژلاتینی به مخاط دهان و دندان ها می چسبند و احتمال پوسیدگی دندان ها را زیاد می نماید پس سعی کنید به جای جویدن پاستیل، صبر کنید در دهان تان آب گردد و بلافاصله بعد از خوردن پاستیل نیز مسواک بزنید.

آیا خوردن پاستیل خوب است؟

بسیاری از افراد تصور می نمایند که ژلاتین موجود در پاستیل تامین نماینده کلسیم و ویتامین های مورد احتیاج بدن است و می تواند جایگزین مناسبی برای بچه هایی باشد که علاقه ای به خوردن میوه ندارند، اما بهتر است بدانید که ژلاتین موجود در پاستیل از نوع ژلاتین حیوانی است و این نوع ژلاتین در مقایسه با میزان پروتئین موجود در گوشت، شیر و تخم مرغ و… کم ارزش ترین نوع پروتئین حیوانی محسوب می گردد و فاقد بسیاری از اسیدهای آمینه لازم است. طعم های مختلف پاستیل از میوه ای و نوشابه ای و … نیز فقط به دلیل وجود اسانس و طعم دهنده های مصنوعی هستند و هیچ فرقی بین پاستیل نوشابه ای و میوه ای وجود نداشته و این پاستیل ها هیچ خاصیتی ندارند.

پاستیل با همه معایب و مزایایی که دارد به هر حال در همه جا به وفور یافت می گردد و منعی نیز برای مصرف ندارد. اگر خیلی به این خوراکی ژلاتینی علاقه دارید، بهتر است خودتان آن را در منزل تهیه کنید تا هم از کیفیت مواد اولیه مطمئن باشید و هم از تجربه تهیه پاستیل خانگی لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه پاستیل خانگی

شکر1 پیمانه
آب1/2 پیمانه
آبمیوه با طعم دل خواه1/2 پیمانه
پودر ژلاتین2 ق سوپ خوری
گلوکز1 ق سوپ خوری
رنگ خوراکی و اسانس دل خواهبه میزان لازم

طرز تهیه پاستیل خانگی

  1. برای تهیه پاستیل خانگی ابتدا پودر ژلاتین را با آب مخلوط نموده به روش بن ماری حل کنید.
  2. سپس شکر، آبمیوه و گلوکز را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  3. بعد از یک جوش، رنگ و اسانس دلخواه را به آن اضافه نموده و مخلوط کنید.
  4. ژلاتین حل شده را نیز به مواد قبلی اضافه نموده و هم بزنید.
  5. قالب های شکلات را خیلی کم، چرب نموده و مایع آماده شده را داخل آن بریزید و حدود 3 ساعت درون یخچال قرار دهید.
  6. سپس پاستیل ها از قالب بیرون آورده و سرو کنید. به همین راحتی، به همین خوشمزگی.

نکته:

  • می توان از آبمیوه های طبیعی، شربت های سن ایچ یا نوشابه های بدون گاز نیز به عنوان اسانس برای تهیه پاستیل خانگی استفاده کرد.
  • برای جلوگیری از چسبیدن پاستیل ها به همدیگر می توانید آن ها را بعد از بیرون آوردن از قالب، داخل شکر بغلتانید.
  • می توان به جای غلتاندن پاستیل ها در شکر، کف قالب ها کمی پودر قند الک شده ریخت.
  • به جای رنگ و اسانس می توانید از 2 قاشق پودر ژله متناسب با آبمیوه نیز بهره ببرید.
  • نوعی پاستیل متفاوت به نام پاستیل پفی یا مارشمالو نیز وجود دارد که از آن برای تهیه دسر های مختلف مانند تارت هندوانه با مارشمالو استفاده می گردد.

ویدیو آموزش طرز تهیه پاستیل خرسی را ببینید

منبع: setare.com

به "طرز تهیه پاستیل خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پاستیل خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید