طرز تهیه آش لخشک یا آش قییش استان خراسان

به گزارش وبلاگ بروز، آش لخشک که با نام آش قییش هم شناخته می گردد یکی از آش های سنتی استان خراسان است.

طرز تهیه آش لخشک یا آش قییش استان خراسان

مواد لازم برای 5 نفر

اسفناج1 کیلوگرم

رشته لخشک یا آشی½ بسته

ماست محلی 5 لیوان

دوغ محلی2 لیوان

سیر4 حبه

نعناع خشک2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

زردچوبه و روغن به اندازه کافی

طرز تهیه آش لخشک

مرحله اول

برای تهیه آش لخشک خوشمزه در ابتدای کار یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب پر نموده و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر جوش بیاید. در همین حین اسفناج را می شوییم و به صورت میانه خرد می کنیم.

مرحله دوم

پس از اینکه آب آغاز به جوشیدن کرد، اسفناج خرد شده را به همراه رشته های لخشک و 3 قاشق چایخوری نمک به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم اسفناج و رشته به مدت 20 دقیقه بپزند.

مرحله سوم

زمانی که رشته ها شفاف شدند، آنها را به همراه اسفناج آبکش می کنیم. توجه داشته باشید زمانی که رشته لخشک را آبکش می کنیم باید شفاف شده باشد و پس از آبکش کردن سفت نباشد.

مرحله چهارم

در این مرحله رشته و اسفناج را درون یک کاسه بزرگ می ریزیم و کنار می گذاریم تا از حرارت بیفتند. در ادامه ماست محلی را به همراه دوغ محلی و 1 قاشق چایخوری نمک داخل یک کاسه با هم ترکیب می کنیم.

مرحله پنجم

حالا سیرها را رنده نموده و به کاسه اضافه می کنیم، سپس کمی هم می زنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه مخلوط ماست را به کاسه حاوی اسفناج و رشته اضافه می کنیم و به آرامی ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند.

مرحله ششم

در این مرحله نعناع خشک را با کمی روغن درون یک تابه چند ثانیه تفت می دهیم تا کمی تغییر رنگ دهد. در آخر آش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس با نعناع داغ تزیین نموده و سرو می کنیم.

مرحله هفتم

توجه داشته باشید که این آش به صورت سرد سرو می گردد و در صورتی که مدت طولانی بماند، ماست و دوغ جذب رشته ها می شوند و آش سفت می گردد. برای رقیق کردن آش می توانید کمی دوغ یا ماست به آش اضافه کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه آش لخشک یا آش قییش استان خراسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش لخشک یا آش قییش استان خراسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید