مواد غذایی که شما را باهوش می نمایند

به گزارش وبلاگ بروز، صدا و سیما/ محققان به والدین توصیه می نمایند که با رعایت رژیم غذایی صحیح در خانه، می توانند نقش مهمی در افزایش توانایی مغز و بهره هوشی فرزندان داشته باشند.

مواد غذایی که شما را باهوش می نمایند

مطالعات محققان نشان می دهد آجیل، انواع کلم، گوجه فرنگی، ماهی و تخم مرغ، توانایی مغز را به طور چشمگیری افزایش می دهند و از بروز بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل جلوگیری می نمایند. درست است که بخش عمده بهره هوشی ژنتیکی است ولی نوع تغذیه و آموزش محیطی هم به همان مقدار اهمیت دارند.

محققان به والدین توصیه می نمایند که با رعایت رژیم غذایی صحیح در خانه، می توانند نقش مهمی در افزایش توانایی مغز و بهره هوشی فرزندان داشته باشند.

ماهی: ماهی غذای مغز است. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی، به رشد مغز یاری می نمایند. این ماده غذایی منبع بی نظیر پروتئین است و با تامین اسیدهای آمینه مورد احتیاج، به مغز در برقراری ارتباط با سایر اعضای بدن یاری می نماید.

تخم مرغ: تخم مرغ حاوی نوعی ویتامین B به نام کولین است که به بهبود حافظه یاری می نماید.

آجیل: یک منبع غنی از ویتامین E و فولات است. فولات نوعی ماده معدنی است که برای توسعه مغز حیاتی است. مصرف ویتامین E یاری می نماید که از بروز بیماری هایی مانند زوال عقل و آلزایمر جلوگیری گردد.

انواع کلم: کلم بروکلی، برگ کلم و گل کلم، منبع خوبی از ویتامین K هستند که به بهبود عملکرد شناختی یاری می نمایند. بعلاوه کلم حاوی ماده ای به نام سولفورافان است که سبب افزایش بهره هوشی شده و از زوال عقل جلوگیری می نماید.

انواع توت به ویژه بلوبری: خانواده توت ها با آنتی اکسیدان های قوی، از بروز انواع سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می نمایند و در تقویت حافظه موثرند. تحقیقات نشان می دهد افرادی که صبح ناشتا یک کاسه کوچک بلوبری مصرف می نمایند، مغز فعال تر و تمرکز بهتری دارند.

مغز آفتابگردان و کدو تنبل: این دانه ها منبع خوبی از ویتامین E، مهمیم و امگا 3 هستند و علاوه بر افزایش حافظه، مغز را در حالت آرامش و تمرکز قرار می دهند.

گوجه فرنگی: آنتی اکسیدان قوی موجود در گوجه فرنگی لیکوپن نام دارد و از آسیب رادیکال های آزاد به مغز جلوگیری می نماید و نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر دارد.

علاوه بر تغذیه سالم، خواب کافی، عدم استعمال دخانیات، ورزش و پیاده روی و اجتناب از استرس هم در سلامت مغز موثرند.

سالاد: یک مطالعه تازه نشان می دهد مصرف روزانه سالاد مغز را 11 سال جوان می نماید. این مطالعه با آنالیز حدود هزار فرد با میانگین سنی 80 سال نشان می دهد مصرف روزانه سالاد نقش مهمی در حافظه و سلامت مغز دارد.

سکوت برای مغز مفید است: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2011 میلادی که آلودگی صوتی را طاعون مدرن نامید، مدارک محکمی وجود دارد که آلودگی های صوتی محیط اثرات مضر شدیدی بر سلامت عمومی جامعه دارد. با افزایش انواع صدا در محیط های درون و خارج از خانه، افراد بیشتری در پی سکوت هستند و در نتیجه آن تدابیری مانند رژیم سکوت 10 دقیقه ای صبحگاهی یا برنامه سکوت 10 روزه شکل گرفته است. سکوت موجب کاهش استرس و تنش می گردد، سکوت توان ذهنی را بازیابی می نماید، در سکوت شبکه پیش فرض مغز فعال می گردد و سکوت امکان بازسازی سلول های مغز را فراهم می نماید.

یوگا عملکرد مغز را در میانسالی افزایش می دهد: تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ایلینوی در آمریکا نشان می دهد که تمرین یوگا سه بار در هفته و به مدت هشت هفته، باعث افزایش عملکرد مغز در افراد میانسال و مسن می گردد. تحقیقات قبلی نشان می دهد یوگا در افزایش حافظه و تمرکز هم بسیار موثر است.

در این مطالعه آمده است که یوگا دارای اثر آرامبخش فوری در سیستم عصبی سمپاتیک و پاسخ بدن به استرس است و استرس و اضطراب باعث کاهش عملکرد شناختی می گردد. افرادی که به طور منظم یوگا تمرین می نمایند، به راحتی می تواند خشم و استرس خود را مدیریت نمایند.

منبع: همگردی

به "مواد غذایی که شما را باهوش می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی که شما را باهوش می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید